(8 pers)
225 g potet i terninger
225 g pastinakk i terninger
1 hakket løk
salt/pepper
8½ dl hønse- eller grønnsaksbuljong
1½ dl fløte
Stek grønnsakene med salt og pepper og i godt med smør i ca 10 minutter. Hell over buljongen og la småkoke til de er møre. Tilsett fløte, varm opp og kjør suppen glatt med stavmikser. Server gjerne sammen med nybakte grove scones (oppskrift her).
3 kommentarer:
Denne var god, kommer litt ann på buljongen selvfølgelig. Lurer litt på om jeg ikke må dyrke pastinakk selv i hagen til neste sommer :)
Denne var god, litt tam kanskje..? Men pastinakk er godt, så det spørs om ike det må dyrkes i hagen til neste år.
Jeg sådde pastinakk i våres, og fikk svære, fine røtter. Mye større enn i butikken og fabelaktig gode. Det var uhyre enkelt og helt problemfritt. Bor på Tromøya ved Arendal. Hilsen Ole I
Legg inn en kommentar