tirsdag 2. februar 2010

Potet-/pastinakksuppe

(8 pers)

225 g potet i terninger
225 g pastinakk i terninger
1 hakket løk
salt/pepper
8½ dl hønse- eller grønnsaksbuljong
1½ dl fløte



Stek grønnsakene med salt og pepper og i godt med smør i ca 10 minutter. Hell over buljongen og la småkoke til de er møre. Tilsett fløte, varm opp og kjør suppen glatt med stavmikser. Server gjerne sammen med nybakte grove scones (oppskrift her).

3 kommentarer:

Pappa Karlsen sa...

Denne var god, kommer litt ann på buljongen selvfølgelig. Lurer litt på om jeg ikke må dyrke pastinakk selv i hagen til neste sommer :)

Pappa Karlsen sa...

Denne var god, litt tam kanskje..? Men pastinakk er godt, så det spørs om ike det må dyrkes i hagen til neste år.

Ole I. Bording sa...

Jeg sådde pastinakk i våres, og fikk svære, fine røtter. Mye større enn i butikken og fabelaktig gode. Det var uhyre enkelt og helt problemfritt. Bor på Tromøya ved Arendal. Hilsen Ole I