mandag 24. august 2009

Ripskake I


120 g smeltet smør
1½ dl melk
280 g hvetemel
½ pose tørrgjær
2 ss sukker
4 eggeplommer

rips

4 eggehviter
240 g sukker


Rør deigen sammen og hell den over på bakepapir i en stor langpanne. La deigen svelle til dobbel størrelse og strø rips over. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs og bre over deigen.
Stek kaken på midterste rille ved 180 grader til bunn og topp er lett brun. Steketiden er avhengig av hvor stor langpannen er. Jo større panne, jo kortere steketid (i min ovn ca 30 minutter for stor langpanne). Avkjøl helt i formen.
Server med vaniljesaus. Kaken kan fryses.

6 kommentarer:

pepperkverna sa...

Den så herlig ut! Rips er jo så godt, og altfor lite brukt! Takk for oppskrift, Hege

Anonym sa...

Denne kaka var skikkelig god!!! Kan anbefales!

Lemonia sa...

Så godt at du likte den! Vi liker den også godt, så den har blitt laget av årets rips også. :-)

Anonym sa...

DEN SKAL JEG PRØVE IDAG :)

Anonym sa...

skal den underste deigen være veldig seig??? min ble nesten umulig å jobbe med c. men gleder meg til å smake. den står i ovnen np:-)

Lemonia sa...

Det er en stund siden jeg laget den sist så det må jeg innrømme at jeg ikke husker. Det er jo en gjærdeig, så jeg vil tro den er litt seig ja, men hvis den blir bra når den kommer ut av ovnen har du nok gjort alt riktig. :-)