mandag 10. august 2009

Stikkelsbærpai

Vi har en enslig stikkelsbærbusk i hagen vår, men den gir faktisk nok bær til i allefall tre kaker. Kanskje ikke så mye, men nok til at jeg synes det er koselig å plukke våre egne bær og bake noe godt av det.



1½ dl sammalt hvete fin
2 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
100 g smør
1 egg

5 dl stikkelsbær
½ dl sukker
1 ts kanel

75 g smør
1 dl sukker
2 egg
2 dl hvetemel
½ ts bakepulver
¾ dl kaffefløte

25 g hakkede mandler



Bland sammen ingrediensene til paibunnen i food processor. Trykk ut i en 24 cm paiform. Sett kaldt 30 minutter.
Rens stikkelsbærene og ha i formen. Du kan bruke den typen stikkelsbær du selv ønsker, jeg har brukt røde stikkelsbær (fra egen hage!). Dryss over kanel og sukker.
Pisk smør og sukker luftig. Pisk inn eggene. Vend inn det tørre og så fløte. Fordel over stikkelsbærene. Dryss over hakkede mandler.
Stek nederst i ovnen ved 175 grader i 40 minutter. Smaker godt med vaniljesaus til.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, eggene skal blandes med smør og sukker som er pisket luftig? Hvor mange egg? For dette er den nederste delen av oppskrifta, ikke sant?

Lemonia sa...

Beklager, her har det falt ut en ingrediens. Jeg har rettet på det nå. Flott at du sier i fra. :-)