Disse har jeg gode minner om fra barndommen. I friminuttet toget vi ned til nærmeste butikk og kjøpte løyper. De var store, så vi endte ofte opp med å spise bare innmaten. Jeg lager dem som litt store boller, og de har nydelig smak av anis. Smaker fantastisk nystekte med brunost på.
(20 stk)
100 g smør
7 dl melk
80 g gjær
ca 14 dl hvetemel
5½ dl siktet rugmel
150 g sukker
1 ts salt
1 ss knuste anisfrø
Smelt smøret, tilsett melk og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken (tørrgjær tilsettes rett i melet). Bland det tørre i en bolle og tilsett væsken. Elt godt. Dekk til og la heve 45 minutter. Kna godt og del i 20 emner som trilles til boller. Sett på stekebrett og klem bollene nesten helt flate. Dekk til og etterhev 20 minutter. Stek ved 225 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar