onsdag 15. april 2009

Ungarsk gulasj

(4-6 pers.)

1 kg oksekjøtt i store terninger
2 store løk, skivede
4-5 hakkede hvitløksfedd
1 ss hvetemel
1 ss paprikapulver
6 dl kraft/buljong
1 boks hermetiske hakkede tomater
2 ss tomatpuré
salt/pepper
2 røde paprika i biter
6 store poteter, delt i biter
1½ dl seterrømme


Brun kjøttet. Ta opp og stek løk og hvitløk mykt. Dryss i mel og paprikapulver og rør gødt. Spe med kraft og kok til en jevn saus. Ha kjøttet tilbake, tilsett tomater, tomatpuré, salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og la trekke på svak varme, eller i ovn ved 160 grader, i ca 1 time. Ha i paprika og potet og kok videre ca 40 minutter. Smak til med salt og pepper og rør inn rømme.

Ingen kommentarer: