fredag 24. april 2009

Rødbetekeftedes med couscous-salat og tzatziki

(4 pers.)

200 g kokte rødbeter, grovrevne
2 finsnittede vårløk
50 g revet parmesan
50 g smuldret fetaost
1 vispet egg
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket mynte
85 g loffsmuler
85 g hvetemel
salt/pepper

4-500 g couscous
2 tomater
½ agurk
4-5 vårløk
1 liten rødløk
150 g fetaost

3 dl gresk yoghurt eller matyoghurt
1 agurk
1-2 hvitløksfedd
salt/pepper
1 ss god olivenolje


Keftedes: Bland rødbeter med vårløk, oster, egg og urter. Smak til med salt og pepper. Tilsett loffsmuler. Dekk til og sett kaldt 1 time. Form til baller (golfballstørrelse). Bland hvetemel med salt og pepper og vend bollene i melblandingen. Stek i panne et par minutter, til de er gylne på alle sider.

Couscous-salat: Lag couscous etter anvisning på pakken. Del tomat og agurk i biter, snitt vårløken, hakk rødløken og skjær fetaost i terninger. Bland det med couscousen.

Tzatziki: Del agurken i to på langs og skrap vekk frøene. Grovriv agurken og klem ut overflødig væske. Bland med yoghurt, presset hvitløk og olivenolje og smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer: