torsdag 4. august 2011

Sitronkjeks

Jeg har en forkjærlighet for bakst med sitron, så da jeg så oppskriften på disse kjeksene i den fantastiske matbloggen The Goddess's Kitchen måtte jeg bare prøve dem. De er akkurat slik de skal være, perfekt søte og med masse smak av sitron.

(30-35 stk)

325 g hvetemel
200 g smør
125 g sukker
saft og revet skall av 1 sitron
2 eggeplommer
200 g melis


Smør og hvetemel kjøres til smuler i food processor. Tilsett sukker, sitronskall og eggeplommer og kjør sammen til en deig. Kjevle ut deigen (ca 5 mm tykk) og stikk ut kjeks som legges på stekebrett. Stek ved 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl. Bland melis med nok presset sitronsaft til det blir en passe tykk glasur. Smør på eller snirkle over kjeksene.

1 kommentar:

Gunhild sa...

Kanskje jeg skal bake disse en dag siden jeg har litt sitrondilla for tiden!? ;) Ser kjempegode ut (og veeeldig søte)!