tirsdag 16. august 2011

Runde loff.

Nybakt brød er en fryd for både nesen og ganen. Duften brer seg i huset, og en varm skive med litt god ost, (hjemmelaget?) syltetøy på eller rett og slett bare godt smør er himmelsk. Gjærbakst er noe jeg har en tendens til å glemme innimellom før jeg plutselig får dilla og ikke kan få nok av boller, brød, kanelsnurrer, prinsessekaker og annet godt. Noen ganger skal det imidlertid ikke mer til en helt enkel hjemmebakt loff rett fra ovnen.

(2 stk)

1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ss salt
2 ss olivenolje
ca 6 dl lunkent vann



Bland alt i kjøkkenmaskin og la den gå i fem minutter, evt blandes alt i en bolle og knas godt. Dekk med plast og la heve halvannen time. Kna igjen og del i to emner som formes til runde brød. Legg på stekebrett og la etterheve ca 45 minutter. Skjær et par snitt i brødene med en skarp kniv og stek ved 250 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 190 grader og stek 30 minutter til. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: