onsdag 24. august 2011

Lemon drizzle cakes

Dette er nok en herlig oppskrift fra GoodFood. Tenk at så få ingredienser kan blandes sammen til noe så smakfullt. De er nydelige, de perfekte kakene for sitronelskere. Skikkelig saftige og gode, og med god sitronsmak uten være hverken for syrlig eller for søt. Disse må bare prøves!

(12 stk)

250 g smør
400 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
1½ ts bakepulver
revet skall og saft av 3 sitronerBland smør, 250 g sukker, egg, mel, revet skall av 2 sitroner og saft av 1 sitron sammen i en bolle og visp med elektrisk mikser. Ikke visp for mye, det gir seige kaker, alt skal bare såvidt blandes sammen. Fordel i 12 muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett, det gir penere form på kakene). Stek ved 160 grader i 30 minutter. Avkjøl 10 minutter i formen og legg så kakene på rist. Bland sammen resten av sukkeret med revet skall av 1 sitron og presset saft av 2 sitroner. Hell dette forsiktig over kakene og avkjøl helt.

4 kommentarer:

Superkokken sa...

Takk for flott muffinsoppskrift. JEg bakte muffins med rabarbra forrige uke - du kan se dem på www.superkokken.no (eller på Facebook)
Beste hilsen Superkokken :-)

Gry sa...

Muffinsoppskrifter får jeg aldri nok av, disse ser gode ut. : )

Janne K.L sa...

Prøvde oppsrkiften, men den ble mislykket. Jeg elsker sitron, men disse ble fryktelig sure. falt ikke hos smak hos noen her hjemme, altfor mye sitron, noe som ante meg da jeg helt over på slutten:(

Lemonia sa...

Janne: Det var synd. Er du sikker på at du fulgte oppskriften riktig?
Bare deler av sukkeret skal brukes i selve muffinsene. 150 g skal blandes med sitronsaft og heller over etter steking. Det er det som gjør at det ikke blir for surt, og jeg kan i allefall si at alle her (selv treåringen) syntes de var veldig gode og ikke sure i det hele tatt.