tirsdag 9. august 2011

Myke havrekjeks

Gode havrekjeks, myke og litt sprø på en gang, hentet rett fra siste nummer av GoodFood. Neste gang tror jeg at jeg bytter vaniljesauspulveret med noe annet. Det består jo i all hovedsak av bare maisenna, sukker og kunstig smakstilsetning og jeg er ganske sikker på at disse ville smake enda bedre ved å bytte pulveret med noe som gjør samme nytten, og dessuten smaker ekte vanilje.

(ca 20 stk)

250 g smør
2 dl kondensert melk (f.eks. VikingMelk)
175 g sirup
175 g Cornflakes
175 g havregryn
250 g hvetemel
100 g vaniljesauspulver
2 ts natron




Smelt smør, sirup og melk. Knus cornflakesene lett med fingrene og bland så med det tørre. Rør inn smørblandingen. Form store kaker som legges på stekebrett og trykkes litt flatere. Dryss evt med litt ekstra knust Cornflakes. Stek ved 180 grader i 12-15 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: