mandag 27. juni 2011

Rabarbra- og jordbærsyltetøy.

Det er noe spesielt tilfredsstillende med å lage syltetøyet selv, spesielt om sommeren og høsten når mange til og med kan bruke frukt og bær fra egen hage. Dette syltetøyet var så godt at jeg umiddelbart måtte lage en porsjon vafler å nyte det til. Det ble ingen dårlig kveldsmat. :-)
Syltepulver er ikke nødvendig for å lage syltetøy selv (mange ønsker ikke å bruke konserveringsmidler), men det hjelper til å tykne syltetøyet samt at det øker holdbarheten.500 g rabarbra
500 g jordbær
500 g sukker
½ pose Certo syltepulver (kan sløyfes)

Rens frukten og del i biter. Ha i en kasserolle sammen med halvparten av sukkeret. Kok opp og la koke 5-10 minutter. Skum evt av. Bland syltepulveret med resten av sukkeret og rør det inn i blandingen. Kok videre noen minutter. Hell over på varme rene glass.

3 kommentarer:

Ugla sa...

Vi skulle også gjerne hatt litt mer syltetøy, men rabarbraplanten har ikke hatt noen god voksekurve etter at vi flytta den med oss. Den hold akkurat til en liten porsjon is. Men vi satser på neste år :-)

Svetlana sa...

Hei! Må man bruke forseglet lokk eller kan man bruke glass med vanlig lokk og oppbevare i kjøleskapet, evt. fryse? Hvor lenge holder syltetøyet seg i kjøleskapet?
Takk :)

Lemonia sa...

Så lenge du har brukt varme rene glass og det er vakuum i glasset (altså at det er uåpnet) så holder syltetøy i flere måneder lagret på et kjølig sted. Selv når det er åpnet kan du regne med at det holder seg i allefall 2-3 måneder (litt avhengig av type bær/frukt) i kjøleskap. Du kan derfor fint lage syltetøy selv om du ikke har foreseglet lokk. Syltetøy kan også fryses (da kan du bruke Certo frysepulver i stedet for syltepulver).