mandag 6. juni 2011

Ovnsbakte potetbåter.

Ovnsbakte potetbåter er farlig godt. Det er den typen tilbehør jeg gjerne lager ekstra mye av og sitter og mumser på når resten av måltidet er spist opp. Prøv det f.eks. til en god biff, hvilket som helst grillet kjøtt eller lag det som kveldssnacks med dip til.




poteter av ønsket slag
nøytral olje
krydder






Del potetene i båter (har potetene tynt og fint skall trenger du ikke skrelle dem, sprøtt skall er bare ekstra godt). Rør sammen noen skjeer olje med det krydderet du ønsker, jeg bruker f.eks. paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver, løkpulver, salt og pepper. Vend potetene godt i krydderblandingen. Fordel utover et bakepapirkledt stekebrett. Stek helst på varmluft ved 200 grader (gir sprøere potetbåter), men det fungerer også veldig bra med vanlig over/undervarme, bruk da 220 grader. Potetene trenger ca 45 minutter i ovnen, litt avhengig av størrelsen. Salt litt ekstra før servering.

Ingen kommentarer: