fredag 24. juni 2011

Kaffemakroner med karamellfyll.

Macarons, eller franske makroner, er en av disse oppskriftene (sammen med f.eks. no- knead bread eller oreokake) som ser ut til å gå runden i de fleste matblogger. Alle blir fristet og skal prøve seg. Det er kanskje ikke så rart at franske makroner er populære for de er virkelig søte og lekre. Det finnes mange ulike makronoppskrifter på nett, og de er i grunnen ikke spesielt ulike heller, men jeg har stort sett holdt meg til oppskriften fra Pastrypal som kan lastes ned gratis her. Jeg gjengir kun oppskriften og det viktigste angående framgangsmåten, men hun skriver ganske detaljert om hva man skal gjøre, inkludert bilder, og hva som kan ha gått galt om makronene ikke blir helt som de skal, samt forslag til ulike typer smaker og fyll, så det er vel verdt å lese alt (spesielt når det er gratis).
Oppskriften til fyllet fant jeg hos Dailydelicious. Kombinasjonen kaffe med karamell og hvit sjokolade er rett og slett ubeskrivelig god.(ca 50 stk/100 halve)

100 g mandelmel
175 g melis
3 store eggehviter
2 ss sukker
2 ss kaffepulver (finmalt)

140 g sukker
60 g fløte (ca 1 dl)
1½ ts kaffepulver
en klype salt
60 g smør
60 g hvit sjokolade


Sikt mandelmel, melis og kaffe i en bolle. Pisk eggehvitene. Når de begynner å skumme godt piskes sukkeret gradvis inn. Fortsett å piske til en tykk marengs. Vend inn det tørre. Hell i en sprøytepose og sprøyt makroner på et stekebrett (silikonbakepapir fungerer bedre enn papir). La stå i romtemperatur 30-60 minutter til makronene har fått en hinne på overflaten (kjenn forsiktig på dem med en finger). Stek ved 140 grader i ca 17 minutter. La makronene avkjøles helt på stekebrettet før de løftes forsiktig av.

Smelt sukkeret til fyllet og la det karamelliseres (ikke la det bli for mørkt). Fløte, salt og kaffe varmes og blandes så med sukkeret (forsiktig når du heller i fløten, det bobler og spruter). Rør så inn smør og hvit sjokolade til det smelter. Avkjøl litt. Legg sammen to og to makroner med fyll mellom.

3 kommentarer:

ungewaage@gmail.com sa...

Disse må jeg prøve.. Hørtes deilig ut.. Fin side

mvh
Bjørnar
www.matlidenskap.com

Gry sa...

Så gode de ser ut, skulle gjerne hatt en til kaffen.. : )

Perlegården sa...

De blei nydelige;) takk for oppskriften:)