onsdag 10. november 2010

Cottage Chilli Hotpot

En kjempegod og litt annerledes versjon av den klassiske britiske retten cottage pie. Denne er ganske mild, så man kan med fordel tilsette mer chili, men man må kanskje se det an hvis den skal serveres til barn (skjønt jeg har en toåring som elsker mat med futt i). Denne oppskriften er forøvrig fra årets januarutgave av mitt favorttmatblad GoodFood. For de som ikke abonnerer på denne kan de fleste oppskriftene også finnes her.

(6 pers.)

800 g oksekjøtt i terninger
2 ss hvetemel
3 dl rødvin
2 løk
2 gulrøtter
4 hvitløksfedd
2 rød paprika i strimler
1 frisk rød chili i skiver
noen kvister frisk timian
1 laurbærblad
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts kanel
½ ts tørkede chiliflak
2 bokser hermetiske tomater
2 ts sukker
2½ dl oksekraft/buljong
en boks hermetiske grytebønner (kidney beans)
1 kg poteter
salt/pepper
litt smør
1 ss timianblader


Vend kjøttet i mel og brun i panne. Ta ut. Hell i 2 dl vin og la koke og redusere litt, hell over i bollen sammen med kjøttet. Finhakk (gjerne i food processor) løk, hvitløk og gulrøtter. Stek det mykt sammen med paprika, frisk chili, timian og laurbærblad. Tilsett resten av vinen og la redusere til det halve. Tilsett tomater, sukker, oksekjøttet (med kraften), kraft, krydder, salt og pepper. La småkoke 1½-2 timer, til kjøttet er mørt. Rør inn bønnene og avkjøl.
Del potetene i 5 mm skiver og kok 5 minutter. Sil av og ha tilbake i gryten sammen med en klatt smør, timian, salt og pepper og vend til alt er blandet. Fordel kjøttblandingen i bunnen av en ildfast form. Dekk med potetskivene. Stek ved 200 grader i 50-60 minutter.

Ingen kommentarer: