mandag 20. september 2010

Pizza med karamellisert løk og ruccolapesto.

At karamellisert løk er nydelig på pizza har jeg visst lenge, det er faktisk en av mine klare favoritter. Jeg serverer det vanligvis med et dryss av frisk ruccola, siden jeg synes de smakene passer godt sammen, men her om dagen fikk jeg en ny idé. I en bokhandel bladde jeg i ulike oppskriftsbøker, blandt annet en med pizzaoppskrifter. Der så jeg oppskrift på nettopp løkpizza (riktignok en litt annen versjon enn min) med ruccola, men her ble ruccolaen servert som pesto. Forslaget ble tatt med hjem (skjønt jeg kjøpte ikke selve boka) og testet ut, og resultatet ble veldig godt. Pestoen passet perfekt til pizzaen og det blir definitivt det nye tilbehøret til min løkpizza. :-)


3 dl hvetemel (helst pizzamel)
ca 1½ dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt

tomatsaus (oppskrift her)

ost (jeg foretrekker mozzarella og litt god cheddar)

2 store løk i halve skiver
litt salt
litt sukker

100 g ruccola
2-3 ss pinjekjerner
1-2 hvitløksfedd
salt/pepper
½-1 dl olivenolje
2 ss revet parmesan

Pizzabunn: Bland tørrgjær og halvparten av vannet og la stå 10 minutter. Rør inn halvparten av melet og la heve 30 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjevle ut tynne pizzabunner. Dette er nok til to store tynne pizzaer.

Karamellisert løk: Stek løk i smør sammen med salt og sukker, på svak varme til løken begynner å bli brunet. Rør ofte. Hvis løken begynner å brenne seg kan du tilsette litt vann. Å karamellisere løk tar litt tid.

Ruccolapesto: Ruccola, hvitløk og pinjekjerner has i en blender eller foodprocessor og kjøres sammen. Spe med olivenolje mens maskinen går til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper og rør inn parmesan.

Bre et tynt lag tomatsaus på pizzabunnen og legg på karamellisert løk. Topp med ønsket ost. Stek ved 250 grader i ca 8 minutter. Server med ruccolapesto.

Som jeg har skrevet tidligere er det ikke nødvendig med pizzastein for å få sprø bunn. Bruk pizzamel og kjevle ut helt tynne bunner. Ikke bruk bakepapir på stekebrettet, bare strø med litt mel, og la stekebrettet varmes opp i ovnen først. Bruk også over/undervarme, ikke varmluft, og stek på høy temperatur.

6 kommentarer:

Kjersti til hverdags sa...

Det var da en svært fristende pizza! Kjenner jeg blir sulten her jeg sitter, best å legge seg nå :-)

Monica sa...

Jeg digger karamelisert løk! Pleier å lage enkle butterdeigsterter med løk, men din oppskrift virker enda mer spennende, så den må jeg få prøvd ut:)

Homemaker sa...

hørtes fantastisk godt ut!!

swimzy sa...

Oj, så spennendes, dette må avsolutt prøves ut :)

ha en flott uke!

Mvh siv anita

Werner sa...

Mmmm, nå ble jeg sulten! Nye pizzatips er alltid kjærkomne, karamellisert løk er bare rågodt!

Unknown sa...

Dette såg utruleg godt ut, Lemonia:o)) Spørs om ikkje denne varianten må prøvast ut her i huset!!