lørdag 11. september 2010

Risboller

Dette er vel ikke typisk voksensnacks, men det er rett og slett barnslig godt likevel. De fleste kjenner nok risboller best med kokosfett/delfiafett. Jeg synes delfiafett smaker grusomt og ikke har noenting å gjøre i bakverk så jeg lette en stund etter en oppskrift uten det og fant denne og den er mye bedre. Ellers blir det også veldig godt om man bytter puffet ris med f.eks. Rice Krispies, Cheerios e.l.


3 ss fløte
100 g mørk sjokolade (ikke for bitter)
50 g smør
2 ts vaniljesukker
ca 5 dl puffet ris
Smelt sjokolade med fløte. Rør inn smøret til det har smeltet. Smak til med vaniljesukker. Rør inn puffet ris. Legg små boller av blandingen på bakepapirkledt stekebrett eller i muffinsformer (enklere å håndtere) og sett kaldt til de er stivnet.

5 kommentarer:

swimzy sa...

åhh risboller er såå godt, men har aldri prøvd uten delfiafett, skal absolutt prøves ut denne også :)

Evine sa...

Denne skal jeg prøve.. Takk for tips :)

Karilla sa...

Hei denne oppskrifta ska ei prøve no. Ei har før brukt delfiafett, men har funnet ut att ei itte tåler det pga. migrena. I fjord mener ei att ei brukte dem me egg i, men syns dem ble for søte, e derfor spent på disse no ja :)
Ps. ska få høre om ei liker dem siden :)

Lemonia sa...

Karilla: Ja, du må fortelle meg hva du synes. Jeg liker ikke delfiafett, synes det har en ekkel bismak (har faktisk også migrene, men det er så sjelden jeg får i meg delfiafett at jeg ikke har lagt merke til noen sammenheng), så jeg har lett lenge og vel etter en risbolleoppskrift uten dette.

Anonym sa...

Lagde de nå nettopp! Smakte heelt herlig! Tuusen takk for oppskriften!