lørdag 25. september 2010

Cornish Pasty

Cornish Pasty er nok en britisk spesialitet. Man skulle kanskje ikke tro at den enkle listen med ingredienser til fyllet, omtrent uten krydder eller noen form for saus kunne være så spennende, men dette er faktisk veldig godt. Denne oppskriften er igjen fra Hairy Bikers (som langt fra lager bare britisk mat). Jeg liker dem godt. De er ikke så høytidelige og fine på det, men lager real mat med mye smak.

(6 stk)

450 g hvetemel
1 ts salt
125 g smør
2 eggeplommer
1,25 dl kaldt vann

450 g kokte poteter i små terninger
150 g kokt kålrabi, i små terninger
150 g finhakket løk
300 g oksekjøtt, i små terninger
salt/pepper
1 ss hvetemel
40 g smør
1 vispet egg til pensling


Hvetemel, salt, smør og eggeplommer kjøres sammen i food processor. Tilsett nok vann til det samles til en deig. Pakk i plast og sett kaldt en time.
Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse. Bruk en middagstallerken som mal og skjær ut seks sirkler. Salte og pepre grønnsakene hver for seg. Kjøttet blandes med salt, pepper og mel. Fordel grønnsaker og kjøtt på hver sirkel (la det være en ring rundt hele). Legg på noen små smørklatter til slutt. Pensle kanten med vispet egg. Brett kanten opp over fyllet og klem sammen deigkantene på toppen og hele veien ned. Du kan også brette deigen i to som du ville laget en calzone. Lag små luftehull med en skarp kniv og pensle så overflaten med vispet egg. Stek ved 180 grader i 50 minutter. La hvile 5-10 minutter før servering.

2 kommentarer:

swimzy sa...

Så spennendes:) Dette skal absolutt prøves ut:)

Gry sa...

De ser kjempegodt ut!
Ha en fin søndag! : )