tirsdag 15. juni 2010

Kyllingsalat.

Salat passer fint både til lunsj og middag, spesielt på varme sommerdager når man ikke ønsker å stå ved en varm komfyr. Jeg har utelatt mengdeangivelse her, det får være opp til den enkelte ut fra hvor mange som skal spise (og i salater er det jo uansett ikke viktig hvor mye eller lite det er av hver ingrediens), men dette var i allefall innholdet i den siste salaten jeg laget.


stekt eller grillet kylling
pastaskruer
grønn og rød lollo
ruccola
fetaost
tomater
gul paprika
reddiker
avocado
vårløk

olivenolje
sitronsaft eller god eddik
Dijon-sennep
salt/pepper
gressløk
persille
hvitløk


Del alle ingrediensene i passe biter. Pasta kokes etter anvisning på pakken og avkjøles før den blandes i salaten. Lag dressing ved å piske sammen olje, sitronsaft/eddik, litt sennep, salt, pepper, hakkede urter og presset hvitløk. Vend det inn i salaten rett før servering. Server gjerne salaten med nystekt brød, f.eks. focaccia.

4 kommentarer:

swimzy sa...

Åh, jeg elsker kyllingsalat og skal absolutt prøves ut denne versjonen også :)

Monica sa...

Vi var visst veldig på kylling&pastasalat i går begge to ser jeg:) Morsomt å få inspirasjon til andre versjoner også!

Lemonia sa...

Monica: Det er jo salattid nå om sommeren da. Har laget en salat veldig lik din (bare at pestoen blandes med kesam og fløte), og den er god ja!

Trine ;) sa...

Kyllingsalat er alltid en sikker vinner! Mange gode smaker og kominasjoner her!

Trine ;)