tirsdag 22. juni 2010

Barnslig god iskrem.

Nå er sommervarmen kommet for å bli en stund og iskremmaskinen er i stadig bruk. Denne falt i smak både hos store og små.
Iskrem kan lages uten iskremmaskin, men for det første er en iskremmaskin temmelig billig så ingen grunn til å ikke unne seg en, og for det andre er det mye mer tungvindt å ikke bruke det. Har du ikke iskremmaskin has den avkjølte blandingen i en boks og settes i fryseren. Deretter må du ta den opp og røre godt i den hver halvtime, helt til den er stivnet. Å lage iskrem uten iskremmaskin blir dermed fort et prosjekt som tar resten av kvelden. Men det går altså an hvis man vil. :-)5 dl fløtemelk (en kartong fløte, resten melk)
1½ dl sukker
4 eggeplommer
120 g god mørk sjokolade
½ pose nonstop
4-5 Oreo-kjeksVarm fløtemelk, sukker og hakket sjokolade i en kasserolle til sjokoladen smelter og blandingen når kokepunktet. Eggeplommene has i en bolle. Pisk inn en kopp av den varme fløtemelken og ha så alt tilbake i kasserollen. Varm opp under stadig omrøring til blandingen begynner å tykne. Ha i en bolle, dekk med plastfolie (helt ned på kremen så det ikke danner snerk) og sett kaldt til den er avkjølt. Frys i iskremmaskin. Når isen er halvstiv rører du inn hakket nonstop og kjeks.

Ingen kommentarer: