lørdag 12. juni 2010

Vårruller.

Vårruller er enkle å lage selv (hvis du bare får tak i vårrullark, men du kan evt bruke rispapir), og smaker nydelig. Sprø på utsiden og med smakfullt fyll. Fyllet kan enkelt lages i forveien slik at du bare har rulling og steking igjen. Server f.eks. alene som fingermat, gjerne med søt chilisaus eller annen god dipsaus til, eller som en hel middag med f.eks. ris og wokede grønnsaker.

(30 stk)

2 kyllingfileter
2 gulrøtter
¼ savoykål (evt vanlig hvit kål eller kinakål)
4-5 vårløk
4-5 hvitløksfedd
1 rød chili
1 liten rød paprika
en bit fersk ingefær
en neve frisk koriander
½ pakke glassnudler
noen skjeer søt chilisaus
salt/pepper
litt lime- eller sitronsaft
30 vårrullark


Kylling, savoykål, vårløk, paprika, hvitløk og chili finhakket, ingefær finrives og gulrøtter grovrives. Lag glassnudlene som anvist på pakken (skal vanligvis bare bløtlegges i kokende vann noen minutter), og hakk eller klipp dem i små biter. Stek kjøtt og grønnsaker i panne eller wok (ikke stek grønnsakene for lenge, de smaker best hvis de fremdeles er litt sprø). Smak til med søt chilisaus, salt, pepper og limesaft og rør inn hakket koriander og glassnudlene til slutt.
Legg et vårrullark på benken med en spiss mot deg. Legg på en god skje fyll, litt nærmere deg enn midten av arket. Brett opp den første spissen (til litt over midten), brett så inn hver av kantene og rull til slutt oppover. Pensle gjerne arket med litt vispet egg for at det skal limes sammen (da holder de lettere formen når de friteres). Friter vårrullene i 2-3 minutter, til de er gylne. La renne av på kjøkkenpapir før servering.
Hvis vårrullene ikke skal stekes med en gang bør du vente med å fylle dem. Vårrullarkene blir bløte og revner lett hvis de blir liggende med fyll i uten å stekes. Vårrullene kan fint fryses uten steking og så stekes fra frossen tilstand.

Bytt gjerne kylling med f.eks. reker, svinekjøtt eller and. Andre ingredienser som passer godt i fyllet er squash, babymais, nøtter (spesielt cashewnøtter), fennikel, bønnespirer, vannkastanjer og bambusskudd.

3 kommentarer:

swimzy sa...

Vårruller er så godt. Har kun prøvd med kjøttdeigfyll, men skal absolutt prøve ut denne versjonen også :)

Lise Mette sa...

Takk for oppskrift! Har virkelig lyst til å prøve å lage vårruller en dag :)

Christine sa...

Deilige vårruller hos deg sist, Karen! Nå er jeg her og kopierer oppskriften! Gleder meg til å lage ... med rispapir.