søndag 6. juni 2010

Alltid perfekt sukkerbrød.

Sukkerbrød er noe som enkelte strever litt med. Det hever seg ikke bra nok, faller sammen på midten eller hva det skal være. Denne oppskriften blir perfekt hver gang. Sukkerbrødet blir høyt og luftig og kan enkelt deles i flere lag. Noen bruker også potetmel i sukkerbrød. Det synes jeg gir tørt og ikke særlig godt sukkerbrød, så jeg bruker bare hvetemel.



4 egg
140 g sukker
140 g hvetemel
1 ts bakepulver





Pisk egg og sukker til en stiv og luftig eggedosis. Vend inn siktet mel og bakepulver. Hell i en smurt og bakepapirkledt 24 cm springform og stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. En kakepinne som stikkes inn skal komme ut helt tørr og sukkerbrødet skal ha trukket seg litt inn fra kanten. Avkjøl på rist. Fyll med det du måtte ønske, eller bruk som basis i f.eks. engelsk trifle.

3 kommentarer:

Gry sa...

Har noen gode sukkerbrødoppskrifter som jeg bruker, men neste gang skal jeg prøve din.
Ha ei flott uke!
Klem : )

Hanne sa...

Denne oppskriften bruker jeg også. Den gir veldig godt sukkerbrød, og jeg er helt enig i at sukkerbrød med potetmel gjerne gir et stusslig resultat.

swimzy sa...

Denne oppskriften skal jeg absolutt prøve ut:)