lørdag 15. mai 2010

Svenska kanelbullar

Kjempegode kanelboller på svensk vis. Jeg fikk litt dårlig tid og laget mine i full fart før jeg skulle ut, så jeg glemte helt å tvinne beina slik det står i oppskriften. Dermed ble de ikke så fine som de pleier å være (typisk at det var akkurat den gangen jeg skulle ta bilde av dem at jeg ikke laget dem fine), men jeg får huske på å ta et bedre bilde neste gang de bakes. Uansett utseende smakte de like godt som alltid. :-)

(ca 30 stk)

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1½ dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts salt
850 g hvetemel
1 egg

smør, sukker og kanel til fyllet
et vispet egg til pensling
perlesukker


Smelt smøret og rør inn melken, varm til det er fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken, tørrgjær blandes rett i melen. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la den gå 5 minutter slik at deigen blir godt knadd. Dekk til og la heve 1 time. Kjevle ut deigen til en lang leiv. Pisk sammen smør, sukker og kanel (har dessverre ikke eksakte mål her, jeg tok bare litt på slump, men skal prøve å måle neste gang) og bre utover leiven. Brett leiven i to fra den øverste langsiden. Skjær deigen i remser, men la dem henge litt sammen øverst, omtrent som en bukse. Tvinn hvert buksebein rundt og knyt så en knute på dem. Legg på stekebrett. Dekk til og la etterheve 30 minutter. Pensle med vispet egg og dryss på perlesukker. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

2 kommentarer:

pepperkverna sa...

Mmm, det vet jeg en som kommer til å elske! SÅ nå må vi nok prøve kanelsnurrer! Hege

swimzy sa...

Åhh, disse ser kanongode ut:) De må jeg lage en dag med det første!! :)
Mvh siv anita