onsdag 5. mai 2010

Kreolsk kyllingpasta

Denne oppskriften fant jeg i homemakers blogg. Jeg har forandret bittelitt på den. Jeg er f.eks. ikke så glad i grønn paprika, så jeg har brukt bare rød. Jeg bruker mer hvitløk og så brukte jeg en annen oppskrift på krydderblandingen. Resultatet ble uansett veldig godt. Rask rett perfekt for hverdager. :-)250 g spaghetti
2 kyllingfileter
2-3 ts kreolsk krydderblanding (oppskrift her)
1 stor rød paprika i strimler
3 hakkede vårløk
3-4 hakkede hvitløksfedd
1½ dl fløte
1-2 ts sitronsaft
salt/pepper


Kok spaghettien etter anvisning på pakken. Del kyllingen i strimler og bland med krydderblandingen. Stek i panne. Ta ut og stek paprika, vårløk og hvitløk mykt. Ha kyllingen tilbake. Tilsett fløte og varm opp. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør inn pastaen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

bare så det er sagt, i kreolsk mat har de noe de kaller for den hellige treenighet, som er løk, seleri og grønn paprika. Dette basis for de aller fleste kreolske retter. Skal du kalle det kreolsk kan du ikke bytte grønn med rød paprika.

Lemonia sa...

Jeg er fullstendig klar over det, og derfor har jeg også nevnt at jeg har byttet grønn med rød paprika. Utover det finnes det jo nok av kreolsk mat fullstendig uten både grønn og annen farget paprika, uten at maten er mindre kreolsk av den grunn. :-)