fredag 14. mars 2014

Snickerskake II

Det er helg og da passer det fint med en oppskrift på nok en syndig godsak. Denne er mektig, men veldig veldig god. :-)
 

2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis

70 g sukker
2,25 dl kremfløte
150 g hvit sjokolade
20 g smør

150 g mørk sjokolade
75 g smør
½ dl espresso eller sterk kaffe
1 plate gelatin
2 egg, delt i plommer og hviter
50 g sukker


Stivpisk eggehvitene og visp gradvis inn sukkeret til marengs. Grovhakk nøttene sammen med melis og vend det inn i marengsen. Hell i en smurt og bakepapirkledt 22 cm springform og stek ved 170 grader i ca 25 minutter. La kaken avkjøles helt og sett på et serveringsfat. Sett ringen fra springformen rundt.

Smelt sukkeret til karamell og rør så inn fløten. La småkoke til karamellen er oppløst. Finhakk sjokoladen og rør den inn til den har smeltet. Rør så inn smøret. Hell karamellen over kakebunnen.

Smelt mørk sjokolade sammen med smøret. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i fem minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme kaffen. Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen og rør så inn kaffen. Pisk sammen med en elektrisk håndmikser til kremen blir blank og glatt. Stivpisk eggehvitene og pisk så inn sukkeret til marengs. Vend marengsen inn i sjokoladekremen. Bre sjokolademoussen over kaken og sett kaldt til den har stivnet.

Ingen kommentarer: