En god biff kan vel aldri være feil, og det finnes mye godt tilbehør som passer til biff. Her har den fått følge av aspargesbønner, kryddersmør og deilig potetmos med masse snadder i. Mengdene blir litt omtrentlige siden jeg ikke følger oppskrift når jeg lager potetmos eller kryddersmør.
biff
aspargesbønner
smør
hvitløk
poteter etter eget ønske
smør
revet cheddar
hakket vårløk
salt/pepper
crème fraîche
250 g smør
2-3 finhakkede vårløk
2 pressede hvitlølsfedd
1 liten finhakket rød chili
salt/pepper
Bland mykt smør med vårløk. hvitløk, chili, pepper og evt litt salt. Form til en pølse som pakkes i plastfolie og sett kaldt til servering.
Skrell potetene, del i passe biter og kok møre i usaltet vann. Mos og bland inn smør, godt med revet cheddar, hakket vårløk, et par skjeer crème fraîche, salt og pepper.
Aspargesbønner kokes i to minutter i saltet vann. La renne av. Smelt litt smør og fres litt presset hvitløk raskt i smøret. Vend aspargesbønnene i hvitløkssmøret.
Stek biffen slik du ønsker og server med potetmosen, aspargesbønner og en god skive av kryddersmøret.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar