fredag 28. februar 2014

Vannbakkels med sjokolade.

På søndag er det fastelavn. For meg/oss er det ikke hveteboller som er fastelavnsboller, men vannbakkels. Jeg har en fast grunnoppskrift på vannbakkels som aldri slår feil, og så varierer jeg fyllet alt ettersom. Disse er fylt med sjokoladekrem og dekket med sjokoladeglasur på toppen. Nam nam.

 
2,5 dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
4 egg

3,5 dl kremfløte
4 eggeplommer
50 g sukker
1 ss maisenna
75 g sjokolade
 
100 g sjokolade
1 dl kremfløte
1 ss brunt sukker
25 g smørVannbakkels: Kok opp vann og smør. Tilsett melet og rør til en jevn grøt. La koke, under omrøring, i 4-5 minutter. Avkjøl litt. Rør inn ett og ett egg. Sett røren med skje, eller sprøyt ut lange fingre, på bakepapir. Beregn god plass mellom dem. Stek ved 180 grader i 25-30 minutter. Ovnsdøren må ikke åpnes det første kvarteret. Straks de er ute av ovnen skjæres et lite snitt i siden slik at dampen slipper ut (ellers vil dampen få dem til å falle sammen). Avkjøl på rist. 
Sjokoladekrem: Kok opp fløten. Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig, visp så inn maisenna. Pisk den varme fløten gradvis inn i eggeplommene. Hell så alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til kremen tykner. Hell i en bolle. Tilsett hakket sjokolade og rør til den har smeltet. Avkjøl kremen helt.

Sjokoladeglasur: Kok opp fløte og sukker. Ta av varmen og rør inn hakket sjokolade til den smelter. Rør så inn smøret.


Fyll vannbakkelsene med krem og bre sjokoladeglasur på toppen. La glasuren stivne litt før servering. Nyt. :-)

Ingen kommentarer: