En Croque-madame er en Croque-monsieur (de fleste vil vel bare si ostesmørbrød) med et egg på toppen. Ostesmørbrød er en ganske velkjent rett i de norske hjem, og jeg slår et slag for denne enkle og gode retten som passer like godt til lunsj som en rask middag en travel dag.
(2 pers.)
4 skiver loff
røkt skinke
revet moden ost (gjerne Gruyère)
litt Dijon-sennep
2 egg
Smør sennep på to av loffskivene. Legg på skinke og revet ost. Legg på en ny loffskive og topp med mer revet ost. Stek/grill i ovnen til osten er smeltet og gyllen. Stek speilegg som serveres på toppen av smørbrødene.
4 kommentarer:
Disse blir enda bedre hvis du steker de i pannen med litt smør. Noe helsekost er det ikke akkurat, men som litt nattmat i helgen kan det gjøre seg. Strør du i tillegg en bitteliten klype sukker på toppen av osten på den øverste skiva, vil få du få ekstra sprø ost.
God apetitt!
Det skal jeg prøve neste gang. :-)
Minner meg mitt år i Frankrike.
Godt var det
Hei. Det der så ut som et skikkelig godt ostesmørbrød. Kanskje du vil melde det på i vår store konkurranse der du har sjansen til å få ostesmørbrødet ditt på menyen i Jan Vardøens restaurant Smelteverket på Mathallen i Oslo?
Håper du vil være med på http://www.tine.no/norvegia/smelt/
Hilsen fra Siw-Grethe som jobber med Norvegia i TINE.
Legg inn en kommentar