fredag 16. mars 2012

Bacon/grønnsakslasagne

Dette er en litt annerledes lasagne, både fordi den ikke er basert på den vanlige bolognesesausen de fleste er vant til, men også fordi bechamelsausen er byttet ut med fløte. Kjempegod lasagne som fint kan lages som vegetarrett hvis man sløyfer bacon. Tilsett gjerne andre grønnsaker i tillegg om du ønsker det.

(4 pers.)

150 g bacon
1 løk
4-5 hvitløksfedd
3 gulrøtter
1 squash
1 rød paprika
3 selleristilker
1 boks hakkede hermetiske tomater
noen soltørkede tomater
½ ts tørket oregano
½ ts tørket basilikum
1½ dl fløte
et par dl grønnsaksbuljong eller vann
salt/pepper
lasagneplater
revet moden ost (jeg foretrekker cheddar)


Løk og hvitløk finhakket. Gulrot, selleri og paprika deles i små biter. Squashen rives. Baconet deles i terninger. Sprøstek baconet og ta ut. Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett grønnsakene, hermetiske tomater, bacon, finhakkede soltørkede tomater, buljong/kraft/vann, salt og pepper. La småkoke minst en halvtime. Tilsett fløte og la småkoke et par minutter.
Legg saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form (avslutt med saus). Dryss revet ost på toppen. Stek ved 200 grader i ca 30 minutter.

1 kommentar:

Christine sa...

Dette ser beldig godt ut! Har lyst å prøve ...