søndag 12. februar 2012

Snickerdoodles.

Snickerdoodles er en relativt ukjent småkake i Norge. Jeg forbinder den vel mest med USA og hører den nevnt i amerikanske serier/filmer, men det faktiske opphavet er likevel ukjent. Uansett hvor de kommer fra er disse nydelige kjeks som både store og små liker. Beregn steketid etter hvordan du liker dem, kortere steketid gir kjeks med sprø kant, men som er myke inni, mens litt lengre steketid gir helt sprø kjeks.

(ca 24 stk)

220 g smør
300 g sukker
340 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg

2 ss sukker
2 ts kanel


Smør og sukker vispes lyst og kremet. Visp inn eggene, ett om gangen. Rør inn mel, bakepulver og salt. Bland sukker og kanel. Rull deigen til kuler som rulles i kanelblandingen. Legg på stekebrett. Beregn god avstand mellom hver kule, de flyter utover under stekingen. Stek ved 175 grader i 12-15 minutter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättegoda :)