tirsdag 24. januar 2012

Kremet lammegryte.

Det er kaldt for tiden, og kaldere skal det visst bli. Da er det godt å gjemme seg innendørs og nyte en varmende gryterett. Lammesesongen er riktignok forbi (eller ennå ikke kommet, alt ettersom hvordan man ser på det), men med lam i fryseren er det enkelt å diske opp med denne smakfulle gryteretten. Jeg liker skikkelig "sausete" gryteretter slik at jeg kan mose potetene i sausen (selv om det egentlig ikke er lov) og virkelig få opp all den gode smaken.


1 kg lammekjøtt i litt store terninger
2 hakkede løk
3-4 gulrøtter i store biter
4-5 hakkede hvitløksfedd
et par never frosne selskapserter
en boks hermetiske tomater
et par skjeer tomatpuré eller noen soltørkede tomater i olje
noen gode skjeer crème fraîche
salt/pepper
timian
laurbærblad


Brun kjøttet. Ta ut og stek løk og hvitløk mykt. Ha kjøttet tilbake og tilsett tomater, tomatpuré, erter, salt, pepper og krydder etter smak. Kok opp og la småkoke til kjøttet er helt mørt. Rør inn crème fraîche og varm opp før det serveres med helt enkelt kokte poteter.

2 kommentarer:

Bjørg i Skien sa...

Dette er retten for meg. Jeg har en mann som elsker lammekjøtt.

Svetlana sa...

Så skikkelig god ut!Jeg liker også sausete gryteretter, og klart er det lov å mose potetene i sausen. Det gjør alltid jeg. :))))) Ha en fin helg!