300 g hvetemel
200 g smør
100 g melis
1 egg
220 g mandler
200 g sukker
20 g smør
1 eggeplomme
1 egg
½ dl kremfløte
1 eggeplomme + litt vann til pensling
Kjør sammen hvetemel, melis, smør og egg i food processor. Pakk i plast og sett kaldt minst 3-4 timer. Kjevle ut til en 3 mm tykk leiv og kle en 20 cm paiform. Avskjæret pakkes inn og legges tilbake i kjøleskapet. Paiformen settes kaldt 30 minutter.
Mal mandlene i food processor. Rør inn sukkeret. Smelt smøret og kjør det sammen med mandler og sukker. Tilsett så eggeplomme, egg og fløte. Fordel mandelmassen i paiformen. Kjevle ut resten av deigen og skjær ut strimler som legges i rutemønster over mandelmassen. Pensle med eggeplomme vispet med litt vann og stek ved 170 grader i ca 40 minutter. Avkjøl til romtemperatur før den spises.
1 kommentar:
Ja, meget god. Og du har helt rett: ukjent grunn til at den har blitt julekake hos oss.
Legg inn en kommentar