150 g smør
150 g sukker
3 egg
1½ dl matfløte
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1½ ts bakepulver
2 ss kakao
2 ss sukker, ekstra
Rør smør og sukker lyst og kremaktig. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt. Rør inn mel og bakepulver vekselvis med 2/3 av melken. Røren skal ikke røres seig. Ta av 1/3 av røren og tilsett kakao, ekstra sukker og resten av melken. Fyll halvparten av den lyse røren i en smurt 1,5 liters form, legg den mørke røren over og resten av den lyse røren på toppen. Trekk en gaffel gjennom slik at lagene marmoreres. Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 50-60 min. Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves på rist.
150 g sukker
3 egg
1½ dl matfløte
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1½ ts bakepulver
2 ss kakao
2 ss sukker, ekstra
Rør smør og sukker lyst og kremaktig. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt. Rør inn mel og bakepulver vekselvis med 2/3 av melken. Røren skal ikke røres seig. Ta av 1/3 av røren og tilsett kakao, ekstra sukker og resten av melken. Fyll halvparten av den lyse røren i en smurt 1,5 liters form, legg den mørke røren over og resten av den lyse røren på toppen. Trekk en gaffel gjennom slik at lagene marmoreres. Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 50-60 min. Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar