225 g hvetemel
2 ss kakao
150 g smør
2 ss sukker
1-2 ss kaldt vann
175 g smør
350 g brunt sukker
4 egg
4 ss kakao
150 g mørk sjokolade2 ss kakao
150 g smør
2 ss sukker
1-2 ss kaldt vann
175 g smør
350 g brunt sukker
4 egg
4 ss kakao
3 dl kremfløte
pisket fløte til servering
Sikt mel og kakao i en bolle. Smuldre i smøret. Rør inn sukker og nok vann til en myk deig. Pakk i plast og sett kaldt 15 minutter. Kjevle ut deigen og kle en 23 cm paiform/terteform. Blindstek (dvs dekk bunnen med bakepapir og tørre bønner/erter) ved 190 grader i 15 minutter. Ta av papir og bønner og stek videre 10 minutter.
Rør smør og sukker sammen. Visp inn egg og kakao, litt etter litt. Smelt sjokoladen og rør den inn sammen med fløten. Stek ved 160 grader i 45 minutter, til fyllet er fast. La paien bli helt kald. Server med pisket fløte.
2 kommentarer:
My goodness! Den er sikkert farlig god! Trenger ikke legge på meg de ekstra kiloene ...
hietoejIkke flere siden juni? Que passa?
Legg inn en kommentar