tirsdag 10. juni 2008

Gazpacho

Dette er nesten den perfekte middagen en varm sommerdag. Rask å lage og med masse smak. :-)


(4 pers.)

6 store tomater, flådde og uten frø
1 rød paprika
1 gul paprika
½ rødløk
1 hvitløksfedd
4-6 ss olivenolje
saften av ½ sitron
salt/pepper
evt vann eller kald hønsebuljong

Ha alle grønnsakene i en foodprocessor til det blir en suppe. (En god variasjon kan være å grille halvparten av paprikaen i ovnen til skinnet blir svart, legg paprikaen i plast noen minutter og dra så av skinnet.) Tilsett olje, sitronsaft, salt og pepper og evt vann/buljong til passe konsistens. Kjør til alt blander seg. Sil evt suppen. Hell i bolle og sett suppen i kjøleskap minst ½ time.

1 kommentar:

Anonym sa...

I agree! Wonderful soup on a hot summer evening. And I agree that grilled paprika makes it even better! Thanks for all the gorgeous recipes, my love!