onsdag 27. juli 2011

Moccaiskrem

Iskrem blir vi aldri lei av, spesielt ikke når det er så varmt og deilig om sommeren. Jeg prøver å teste ut noen nye smaker hver sommer, men det er lettere sagt enn gjort for opp gjennom årene har vi funnet en del favoritter som blir laget igjen og igjen, og igjen. Det blir nok flere iskremoppskrifter her på bloggen før sommeren er over. :-)


5 dl fløte/melk (en kartong fløte, resten melk)
1½ dl sukker
4 eggeplommer
4 ts kaffepulver
150 g hakket sjokolade




Fløte, sukker og kaffepulver kokes opp. Visp eggeplommene i en bolle og visp gradvis inn den varme fløtemelken. Hell alt i kasserollen og varm under omrøring til den begynner å tykne. Hell tilbake i bollen, dekk med plastfolie (helt ned på blandingen, det forhindrer snerk) og sett kaldt til den er helt avkjølt. Frys i iskremmaskin. Når isen er halvfrossen røres sjokoladen inn (jeg brukte en blanding av mørk og hvit sjokolade).

Ingen kommentarer: