onsdag 13. juli 2011

Jordbærterte

En nydelig og frisk sommerdessert, hentet fra Rachel Allen. Oppskriften inneholder opprinnelig en del appelsin (revet appelsinskall i deigen og appelsinsaft i kremen), men det sløyfet jeg etter å ha laget den første gang helt etter oppskriften. Appelsinen overdøvet fullstendig den herlige jordbærsmaken, og jeg synes det smakte mye bedre uten. Appelsinelskere er selvsagt velkomne til å velge annerledes. ;-)


250 g hvetemel
125 g smør
75 g sukker
1 vispet egg

1½ dl kremfløte
250 g mascarpone
4 ss honning
150 g jordbær i skiverMel, sukker og smør blandes i food processor. Tilsett egget gradvis til en jevn deig. Klapp flat, pakk i plast og sett kaldt minst 30 minutter. Kjevle ut deigen til den kler en 28 cm terteform. Sett i fryseren 10 minutter. Blindstek (dvs legg i et ark bakepapir og hell i godt med tørre bønner, erter e.l. som presser deigen ned. Bønnene tar du vare på og bruker neste gang du skal blindsteke noe.) ved 180 grader i 15 minutter. Fjern bønner og papir og stek videre 10 minutter til. Avkjøl helt.

Bland kremfløte, mascarpone og halvparten av honningen. Pisk til det har samme konsistens som pisket fløte. Fordel i det avkjølte paiskallet. Legg skivede jordbær på toppen. Varm resten av honningen og pensle på jordbærene.

1 kommentar:

Monica sa...

Ohlala, for en fristelse. Denne må jeg nok lage i sommer:)