fredag 27. mai 2011

Banoffee mess.

Denne desserten er en blanding av Eton Mess (som jeg har lagt ut oppskrift på her) og Banoffee Pie. Med både fløte og karamellsaus blir det fort mektig, men kombinasjonen er perfekt og desserten smaker nydelig. Ikke minst kan det meste lages på forhånd og bare blandes sammen rett før servering.

(4 pers.)

3-4 dl kremfløte
litt melis
3 bananer
100 g pecannøtter
1 porsjon karamellsaus (oppskrift her)
ca 15 marengs (oppskrift her)
Lag karamellsaus etter oppskriften og avkjøl til den har tyknet noe.
Pisk fløten til krem sammen med melis. Bananene deles i skiver, marengsen smuldres i grove biter og nøttene grovhakkes. Hold av litt nøtter til pynt. Resten blandes i kremen sammen med bananer og marengs. Rør forsiktig inn omtrent halvparten av karmellsausen. Ikke rør for mye, det skal ikke bli en brun krem, la det heller være striper av karamellsaus innimellom det hvite. Fordel i porsjonsformer. Ringle resten av karamellsausen over og dryss med resten av nøttene.

5 kommentarer:

Ugla sa...

Oj, dette har jeg hatt planer om å prøve lenge. Jeg ser ikke mye TV, men det jeg ser er BBC LIfestyle og 'come dine with me' -amøbefjernsyn på sitt beste. Men ihvertfall det er mange som har lagd banoffee pie og jeg er jo glad i alt søtt :-D
Skal se om jeg ikke får laget den ei helg, men i helga må jeg nok lage Smash-kake og dobbeltsjekke/justere oppskrift? Jeg har ihvertfall bakoversveis av interessen etter at den ble lagt på Lesernes VG, jeg nærmer meg rosablogger-nivå, har passer 35.000 unike brukere på under 2 dager....
Ha ei kjemepfin helg :-)

Tove sa...

Nei, nei, nei!!! Her sitter jeg og surfer i fred og ro og så kommer jeg over en slik hyperfristende, søtsugstimulerende, superdeilig, millionkaloririk og kjempeusunn oppskrift som denne! Og med et bilde som gir meg lyst til å stikke skjea tvers gjennom skjermen i håp om å få skufle i meg det hele! Vekk, vekk!

Lemonia sa...

Tove: Den er syndig og ingenting for slankere, men du verden så god. :-)

Ugla: Det var faktisk nettopp Come dine with me (mye bedre enn Firestjerners middag forresten) som gav meg idéen. Siden jeg vet hva Banoffee Pie inneholder var det lett å lage det selv om hun som laget det på TV ikke forklarte oppskriften noe videre. Nå husker jeg ikke helt om hun kokte "toffee" av kondensert melk slik man gjør til Banoffee Pie, men jeg er ikke så glad i den, synes det smaker Prim, så jeg valgte karamellsaus i allefall og det ble som sagt en veldig god kombinasjon. :-)
Smashkake høres forresten farlig godt ut. Spørs om jeg rekker å bake av det da, Smash er nemlig så godt i seg selv at en pose ikke varer lenge her. :-)

Ugla sa...

Jeg har sett flere versjoner av Banoffee pie, noen av dem bruker kondensert melk og noen ikke. Og definitivt med varierende utseende :-)
Han ene som lagde det, kjøpte den ferdig og danderte den litt skjødesløst slik at det så ut som den var hjemmelaget :-)

Unknown sa...

Denne desserten såg verkeleg god ut...må legge den i arkivskuffa oppe i toppen og prøve den ved næraste anledning:o)