søndag 5. desember 2010

Brente mandler.

Brente mandler er julesnacks nr 1 for meg. Enkelt å lage er det også. Det er dessuten kjempefint å ha på et pent glass og gi bort i gave.



500 g mandler
250 g sukker
80 ml vann





Bland alt i en kasserolle og kok opp på sterk varme. Rør ofte. Sukkeret vil smelte og vannet fordampe. Først blir sukkeret hvitt, krystallisert og tørt. Liker du de brente mandlene slik kan du ta dem av platen nå. Evt kan man fortsette å varme opp til sukkeret smelter igjen og mandlene blir brune og blanke. Ha over på bakepapir og separer raskt med to gafler.

2 kommentarer:

Ugla sa...

Hmm, jeg må se å få startet julebaksten snart jeg også. Lenge siden jeg har laget brente mandler, eller jeg ble vel beskyldt for å lage karamelliserte mandler med alt for mye karamell :-)

Lemonia sa...

Julebaksten er strengt tatt ikke i gang her, bare litt sniklaging av mandler. Jeg begynner vel ikke skikkelig før neste uke.

Ellers er det ikke noe som heter for mye karamell. ;-)