torsdag 30. desember 2010

Sjokolade-/klementinrullekake.

Etter bloggeferie med familiebesøk, matlaging, sene spillkvelder, veldig mye god mat og kaker, snø, kulde. pakker, barnelatter og mye kos er det nå på tide å gjenoppta bloggingen. Denne kaken har jeg igjen funnet i GoodFood (desemberutgaven). Det er en mektig og saftig kake som holder til mange og smaken er skikkelig julete med både sjokolade og klementiner. Hva med en ny og litt annerledes nyttårsdessert?200 g mørk sjokolade
7 egg, delt i plommer og hviter
200 g brunt sukker
3 ss kakao
revet skall og saft av 1 klementin

200 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
2 ss melis

2 dl kremfløte
2 dl crème fraîche
2 ss melis
revet skall av 2 klementiner, saft av 1

100 g sukker
1 klementin
sølvkuler og annen pynt


Smelt sjokoladen og la avkjøles litt. Visp eggeplommer og sukker lyst, tykt og kremet. Visp inn kakao, sjokolade, klementinskall og klementinsaft. Stivpisk eggehvitene. Visp en tredel inn i røren, resten vendes forsiktig inn. Hell i en smurt og bakepapirkledt stor langpanne og stek ved 180 grader i ca 16 minutter.
Strø litt kakao på et ark bakepapir på kjøkkenbenken. Vend kaken oppned på bakepapiret og ta av formen, men dra ikke av bakepapiret som ligger oppå kaken. Hvis kaken ikke skal fylles og pyntes samme dag ruller du kaken tett sammen med papir på begge sider, lar den avkjøles og pakker den så i plastfolie og setter den kaldt. Da kan den stå til dagen etter. Skal kaken fylles samme dag lar du formen ligge over kaken til den er helt avkjølt.

Glasur: Smelt sjokolade, fløte og melis. Avkjøl til den har tyknet og er lettere å smøre.

Fyll: Visp kremfløte, crème fraîche, melis, klementinsaft og -skall til en tykk krem.

Dekorasjon: Skrell klementinen med potetskreller og skjær skallet i tynne strimler. Kok opp sukker med 1 dl vann. Tilsett skallet og la koke 2 minutter. Skru av varmen og la stå 2 minutter til. Dryss litt sukker på en tallerken. Ta det kokte klementinskallet opp med en hullsleiv og rull dem i sukkeret.


Dra papiret av kakebunnen. Dynk med saften av en klementin. Bre et helt tynt lag av glasuren oppå og bre så to tredeler av fyllet oppå. Rull kaken sammen fra langsiden og legg på fat. Bre resten av glasuren over og pynt med klementinskallet, sølvkuler, stjerner eller annet du ønsker. Server med resten av kremen.

2 kommentarer:

Gry sa...

Den ser god ut!
Jeg takker for et hyggelig bloggvennskap med alle besøk, koselige kommentarer,og for all inspirasjon jeg har fått.
Ønsker deg et vidundelig
godt nytt år!

Klem fra Gry : )

Cool Chic Style Fashion sa...

Felice Anno Nuovo ♥
Stefania Italy
http://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/