onsdag 8. desember 2010

Sarah Bernhardt

Julebaksten er vel i gang i mange hjem for tiden. Vi lager som oftest de samme småkakene år etter år, fordi de er favorittene. Jeg benytter derfor gjerne førjulstiden til å prøve nye oppskrifter, og innimellom får disse innpass i julebaksten vår.
Sarah Bernhardt er nydelige småkaker som visstnok er oppkalt etter den franske skuespillerinnen ved samme navn. Jeg ser det finnes litt ulike oppskrifter på fyllet. Noen lages med smør og noen med fløte. Jeg foretrekker førstnevnte. Disse er ganske raske å lage, og så er de naturlig glutenfrie.



(ca 24 stk)

3 små eggehviter
250 g malte mandler
3½ dl melis

250 g smør
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 eggeplommer
100 g revet sjokolade

150 g sjokolade


Hvis du ikke vil lage bunnene selv kan du bruke Odense kransekakemasse (en rull er nok til denne oppskriften).

Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og malte mandler. Sett små runde kaker med skje på stekebrett. Stek ved 175 grader i 10-15 minutter, de skal ikke få noe særlig farge. Avkjøl på platen.

Rør smør og melis hvitt og porøst. Tilsett vaniljesukker, eggeplommer og revet sjokolade. Sprøyt eller bre kremen over de avkjølte kakebunnene. Sett kaldt 30 minutter.

Smelt sjokoladen og dypp kremsiden av kakene i sjokoladen. La stivne. Kakene bør oppbevares kjølig.

Ingen kommentarer: