torsdag 26. august 2010

Rips- og sitronkake.

Jeg var på ripsplukkerunde i hagen forleden dag. Jeg la ut noen ripskakeoppskrifter i fjor, men ville gjerne prøve noe nytt i år og valget falt på denne kaken som jeg fant her. Kjempegod søt kake som passer perfekt med de litt syrlige ripsene. Dagen etter hadde vi restene som dessert med vaniljesaus over, og det var nydelig. Vi har både gul og rød rips i hagen, så jeg brukte en blanding av begge i kaken.


450 g rips
½ kopp yoghurt naturell
¼ kopp kremfløte

⅓ kopp smeltet smør
1 kopp sukker
1 ts natron
1 vispet egg
en klype salt
revet skall av 1 sitron
1½ kopp hvetemel


Visp sammen yoghurt og fløte. Visp så inn smeltet smør. Tilsett sukker og egg, så det tørre og til slutt rips og sitronskall. Hell i en smurt og bakepapirkledt brødform og stek ved 175 grader i ca 1 time. Avkjøl på rist.

2 kommentarer:

swimzy sa...

Så spennendes oppskrift:)
Jeg har også rips i hagen og har lurt på hva jeg skal lage av det, og nå vet jeg det:) skal prøve meg på denne kaken:)

Gry sa...

Det høres spennende ut!
Må prøves. : )