søndag 29. august 2010

Panna cotta.

En nydelig klassisk italiensk dessert som er rask å lage.

(4-6 pers.)


ca 3 ts gelatinpulver
¾ dl melk
7½ dl kremfløte
1¼ dl sukker
1 vaniljestang





Ha melken i en bolle og dryss gelatin over. La stå noen minutter.
Kok opp fløte, sukker og splittet vaniljestang. Fisk ut vaniljestangen og rør gradvis inn gelatinmelken. Hell i porsjonsformer og sett kaldt minst 4 timer, evt over natten.

5 kommentarer:

Gry sa...

Panna cotta er kjempegodt! : )

Ingvild sa...

Yummy.
Spiste dette til dessert i bryllup forrige helg. Da var den servert med pasjonsfruktcoulis. Ett veldig godt følge til en deilig pannacotta. Jeg har litt redsel for å lage mat med gelatin (redd for å mislykkes), men nå skal jeg til pers!! Tusen takk for oppskrift :)

Klem Ingvild

Lemonia sa...

Takk begge to. :-)

Ingvild: Gelatin er ikke vanskelig å bruke, spesielt ikke i denne oppskriften hvor den skal blandes inn i varm væske. Jeg har gjort en gelatinfeil én gang. Det var da jeg skulle lage en ostekake og jeg rørte ikke godt nok mens tilsatte oppløste gelatinplater i den kalde ostemassen. Dermed klumpet gelatinen seg og ostekaken ble litt udelikat. Men det har ikke skjedd igjen. ;-)

Monica sa...

Har aldri prøvd å lage Panna cotta så det er jo virkelig på tide. Også så godt som det er. Til helgen skal jeg jammen prøve denne oppskriften:)

swimzy sa...

Åhh panna cotta er såå godt :)