tirsdag 10. august 2010

Sjokolademousse i tre lag.

En nydelig og fyldig mousse med god smak fra tre typer sjokolade. Det blir en del oppvask av å lage denne moussen, men det er den vel verdt. :-)

(4 pers.)

3 eggeplommer
1 ts maisenna
4 ss sukker
3 dl melk

2 ss gelatinpulver
3 ss vann

3 dl kremfløte
3 eggehviter
75 g mørk sjokolade
75 g lys sjokolade
75 g hvit sjokolade


Rør sammen eggeplommer, maisenna og sukker. Varm melken og visp den gradvis inn i eggeblandingen. Hell alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner litt. Rør gelatinen ut i vann, la stå et par minutter. Løs det opp i vannbad og bland så ut i eggekremen. Avkjøl.
Pisk fløten til krem og vend inn i eggekremen. Del kremen i tre. Smelt sjokoladene hver for seg og bland med kremen. Stivpisk eggehvitene og bland en tredel inn i hver sjokolademousse. Legg den mørke sjokoladen nederst i porsjonsskåler, legg den lyse moussen oppå og den hvite til sist. Dryss evt litt revet mørk sjokolade på toppen. La stå i kjøleskap minst to timer før servering.

1 kommentar:

Kristina sa...

Tar tid å lage denne til 16 pers.. Har holdt på i heile dag.. Nå er jeg usikker på hvordan jeg skal få fraktet herligheten..