onsdag 7. juli 2010

Fylt brød.

Eller italiensk bjudbrød som hun kaller det i bloggen hvor jeg fant denne oppskriften (link). Ikke så mye annet å si enn at dette er kjempegodt og det aldri er noe igjen når jeg serverer den.

(4 pers.)

1 stor løk
2 hvitløksfedd (gjerne mer)
10 soltørkede tomater
500 g kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
2 ss tørket basilikum eller en potte fersk
salt/pepper
litt sukker
1 dl oliven
125 g mozzarella
150 g revet moden ost
1 landbrød e.l.


Hakk løk, hvitløk og soltørkede tomater. Stek løk og hvitløk mykt og brun kjøttdeigen. Ha i soltørkede tomater, hermetiske tomater, urter, salt, pepper og sukker. La småkoke en stund (i originaloppskriften står det 10 min, men jeg synes slike sauser blir bedre av å få koke lenge). Sett til side og avkjøl litt.
Skjær av et lokk på brødet og grav ut det meste av innmaten. Hakk oliven og mozzarella og bland det sammen med den revne osten inn i kjøttsausen. Fyll brødet med sausen. Legg på lokket og pakk alt i folie. Stek ved 175 grader i ca 30 minutter. Server med en salat.

1 kommentar:

swimzy sa...

så spennendes med fylt brød, skal prøves ut :)