mandag 5. juli 2010

Hasselnøttiskrem

Nydelig iskrem, og ristede hasselnøtter gir ekstra god nøttesmak. Nå om sommeren brukes iskremmaskinen vår flittig. :-)


5 dl fløte/melk (en kartong kremfløte, resten melk)
1½ dl sukker
4 eggeplommer
1 kopp hasselnøtter





Varm fløtemelk og sukker til det når kokepunktet. Eggeplommene has i en bolle. Pisk gradvis inn en kopp av den varme fløtemelken og ha så alt tilbake i kasserollen. Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Hell i en bolle, legg på plastfolie (helt ned på kremen så det ikke danner snerk) og sett kaldt til den er avkjølt.
Rist hasselnøttene i ovnen (forsiktig så de ikke blir brent). Pakk inn i et kjøkkenhåndkle og ni av skallet. Grovhakket nøttene. Bland inn i iskremblandingen og frys i iskremmaskin.

2 kommentarer:

Ugla sa...

Mmmmm, denne så god ut.
Er litt annerledes enn de vi har laget i det siste, så denne må vi sjekke ut.

pepperkverna sa...

Dtt var en ny variant! Så gøy med ristede nøtter da! Hege