søndag 25. juli 2010

Dobbel cookie dough-iskrem.

Da jeg så oppskriften på denne bloggen måtte jeg bare prøve den med en gang, spesielt da hun skrev at den konkurrerer med kaffeiskrem (som også er min favoritt) om førsteplassen. Jeg må si at hun har helt rett, dette er virkelig en kjempegod iskrem som kommer til å bli laget mange ganger.



5 ss smeltet smør
⅓ kopp brunt sukker
¼ kopp hvetemel
½ ts vaniljeekstrakt
¾ kopp hakket sjokolade

3 ss smør
2 kopper kremfløte
kopp brunt sukker
4 eggeplommer
en klype grovt salt
2 ts vaniljeekstrakt
1½ kopper helmelk
1 kopp hakket sjokolade


Rør sammen smeltet smør, sukker, mel, vaniljeekstrakt og sjokolade. Form til en pølse som pakkes i plast og settes kaldt til den er stivnet. Hakk i småbiter.

Smelt og brun smøret under omrøring. Tilsett kremfløte og kok opp. Visp eggeplommer og sukker sammen i en bolle og visp så gradvis inn den varme fløten. Visp inn salt og hell alt tilbake i kasserollen. Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Ha i en bolle og rør inn vaniljeekstrakt og melk. Legg på plastfolie (helt ned på iskremblandingen, så det ikke dannes snerk) og sett kaldt til den er avkjølt. Frys i iskremmaskin og rør så inn cookie dough-bitene og hakket sjokolade.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, Sikken en lækker is, men jeg som ikke har ismaskine, hva gjør jeg da? Fryser den en halv time, og rører resten i, eller ?

Mvh Bente

Lemonia sa...

Du kan fint lage iskrem uten iskremmaskin, det tar bare litt mer tid. Det du gjør er å følge oppskriften som den står, men i stedet for å fryse i maskin har du den avkjølte blandingen i en boks og setter i fryseren. Hver halvtime tar du den opp og pisker godt før den fryses videre. Dette er for å forhindre at det dannes iskrystaller samt at iskremen blir kremet. Når isen er halvfrossen tilsetter du sjokolade og cookie dough.

swimzy sa...

Åhh, denne høres supergod ut:) Skal aboslutt prøves ut:)