onsdag 7. april 2010

Rigatoni al forno

Nigella mener dette er en enklere, og bedre, form for lasagne, og jeg må si meg enig i det. Selv om det ikke akkurat er vanskelig å legge lasagneingredienser lagvis er det behagelig enkelt å bare blande alt sammen og sette i ovnen. Dette har blitt en favoritt hjemme hos oss.

(8 pers.)

2 små løk
2 gulrøtter
50 g bacon
2 selleristenger
3 hvitløksfedd
750 g kjøttdeig
en boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
2½ dl rødvin
1 laurbærblad
2 dl vann
salt/pepper

90 g smør
50 g hvetemel
0,75 dl melk
revet muskat

750 g rigatoni pasta
25 g revet Parmesan



Hakk løk, hvitløk, gulrot og selleri, og skjær bacon i små biter. Stek i smør til det er mykt. Tilsett kjøttdeig og hakk det i småbiter mens det brunes. Tilsett tomater, tomatpuré, rødvin, laurbærblad og vann. Kok opp og la småkoke ca 2 timer.
Smelt smøret og rør inn melet. Visp gradvis inn melken. La småkoke noen minutter. Tilsett salt, pepper og revet muskat. Selv om det ikke står i oppskriften har jeg revet ost også i den hvite sausen.
Kok pasta etter anvisning på pakken. La renne godt av. Bland inn den hvite sausen og deretter kjøttsausen. Hell i en ildfast form, dryss på Parmesan og stek ved 200 grader i 30-40 minutter.

(Nigella Lawson - Feast)

Ingen kommentarer: