mandag 12. april 2010

Banankake med sjokolade

Nydelig banankake med kjempegod glasur. Egentlig skal det være 100 g hakket sjokolade i selve kaken også, men jeg synes den faktisk er mye bedre uten for da kommer banansmaken mer fram.4 egg
3 dl sukker
200 g smør, smeltet
1 dl melk
3 modne bananer
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker


100 g mørk sjokolade
25 g smør
½ dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og bland smør og melk. Det tørre røres inn vekselvis med væsken. Fordel i en smurt liten langpanne eller en 26 cm springform og stek på nederste rille ved 180 grader i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen og hvelv ut.

Smelt sjokolade, smør, fløte og vaniljesukker på svak varme. Avkjøl til den har fått passe smørekonsistens og bre over kaken.


6 kommentarer:

swimzy sa...

denne høres skikkelig deilig ut. Jeg har kun prøvd å lage banankake i langpanna før uten glasur på toppen, men skal prøves ut denne til helga:)

Kjersti til hverdags sa...

Jeg er så glad i banankake at den skal prøve!

Monica sa...

Veldig fristende!! Må prøves ut snart.

Janniche sa...

Har ingenting med banankaken å gjøre:) men så oppskrift på oreokaken du liker på nybakt mamma, og plutselig så jeg at den måtte stå natten over. Har du prøvd uten at den gjør det, og er det krise? Hjelp...

Lemonia sa...

agmsy: Den må ikke nødvendigvis stå over natten, men den må stå kaldt til ostemassen har stivnet. Hvis du lager kaken nå og skal servere den i kveld, så går det sannsynligvis bra.

Anonym sa...

Da har jeg bakt banankaka og den ble kjempegod!! Takk for at du delte oppskriften :O) Hilsen Heidi E.