onsdag 30. september 2009

Grissini

Disse er nydelige, jeg kan fint knaske meg gjennom en porsjon på en kveld. Perfekt snacks, gjerne med dip, eller f.eks. som tilbehør til supper og gryteretter.


(24 stk)

3¼ dl lunkent vann
1 ts sukker
1 pose tørrgjær
500 g hvetemel
½ dl olivenolje
1 ts salt
evt smakstilsetning, f.eks. presset hvitløk, hakket basilikum, revet parmesan
grovt salt


Bland vannet med sukker og gjær. La stå 10 minutter. Bland sammen med hvetemel, olje, salt og evt smakstilsetning (jeg pleier å bruke 8 pressede hvitløksfedd, men så er jeg glad i hvitløk da). Dekk til og la heve 1 time. Kna godt og del i 24 emner som trilles til lange tynne pølser og legges på stekebrett. Pensle med vann og strø på grovt salt (du kan også strø på f.eks. revet parmesan). Stek ved 230 grader i 15 minutter. Oppbevar i tett boks.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Dette skal jeg jammen meg prøve! Takk for et supert tips!

Hanne sa...

Tusen takk for oppskrift. De er garantert bedre enn de ferdigkjøpte (som jeg forsåvidt også godt kan knaske i meg i forbausende mengder...), så dette gleder jeg meg til å prøve!