mandag 8. juni 2009

Sjokolade-bananpai250 g hvetemel
100 g melis
en klype salt
100 g smør
2 egg

1½ dl sukker
1 dl hvetemel
6 dl melk
85 g mørk sjokolade
4 eggeplommer
1 ss smør
½ ts vaniljesukker

3 bananer

4 eggehviter
½ ts vaniljesukker
¼ ts kremortartari
1 dl sukker


Paibunn: Hvetemel, melis, salt og smør kjøres til smuler i food processor. Tilsett eggene og kjør sammen til en deig. Deigen pakkes i plast og settes kaldt 20 minutter. Kjevle ut til en leiv som kler paiformen. Blindstek (dvs legg i et stykke bakepapir og dekk bunnen med tørkede bønner, erter eller linser) ved 200 grader i 20 minutter. Fjern bakepapir og bønner og stek videre 5-10 minutter til.


Sjokoladekrem: Sukker, hvetemel, sjokolade og melk blandes i en kasserolle. Kok opp under omrøring. La småkoke og tykne 2 minutter. Visp blandingen gradvis inn i eggeplommene. Hell så alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner igjen. Ta av varmen og rør inn smør og vaniljesukker.


Skjær bananene i skiver og fordel over paibunnen. Hell den varme sjokoladekremen over. Stivpisk eggehvitene og pisk gradvis inn sukker og vaniljesukker til en tykk marengs. Fordel over sjokoladekremen. Stek ved 180 grader i 15 minutter. Avkjøl på rist en time. Sett i kjøleskap og avkjøl 3-6 timer før servering.

Ingen kommentarer: